ANKSTYVOJO PROFESINIO ORIENTAVIMO PROGRAMA „OPA“

Balandžio 17 d. – gegužės 15 d. Šiaulių „Saulės“ pradinės mokyklos mokiniai dalyvavo ankstyvojo profesinio orientavimo programos ,,OPA“ užsiėmimuose, kurie vyko Šiaulių TMC skyriuose. Mokiniai buvo supažindinti su konkrečiomis profesijomis, darbo aplinka, technologijomis, įranga.
 

3b klasės mokiniai Technologijų skyriuje susipažino su biuro administratoriaus profesija. Mechanikos skyriuje edukacijoje „Jaunasis automechanikas“ 2a klasė turėjo galimybę praktiškai išbandyti automechaniko profesijos darbą. Menų ir grožio paslaugų skyriuje 2c klasės ugdytiniai mokėsi kurti istoriją ant A3 formato lapo, komponuoti, klijuoti reklaminę plėvelę. Statybos skyriuje edukacijoje „Statau namą“ 1b klasės mokiniai mokėsi mūryti namo sienas ir plušėjo kaip tikri statybininkai. Sveikatos priežiūros ir profesines reabilitacijos skyriuje 1a klasės ugdytiniai susipažino su masažuotojo specialybės specifika, sužinojo apšilimo prieš sportines veiklas svarbą, žaismingai mokėsi pėdų savimasažo. Menų ir grožio paslaugų skyriuje 2b klasės mokiniams, komponuojant floristinį suvenyrą, vyko floristo specialybės apžvalga .
 

Ankstyvojo profesinio orientavimo programos „OPA“ dėka pradinukai ne tik susipažino su profesijomis, bet ir buvo motyvuoti domėtis darbo rinkoje populiariomis profesijomis, karjeros galimybėmis.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas