LIETUVOS JUNIOR ACHIEVEMENT PROGRAMOS ĮGYVENDINIMAS ŠIAULIŲ „SAULĖS“ PRADINĖJE MOKYKLOJE

Šiaulių „Saulės“ pradinėje mokykloje nuo 2023-2024 m.m. metų pradžios įgyvendinama finansinio raštingumo ugdymo programa „Junior Achievement“. 2024 m. balandžio mėn. pradinių klasių mokytojos ir karjeros specialistė įgyvendindamos Lietuvos Junior Achievement programą, vykdė veiklas pagal temą „Mano bendruomenė“.

 

1a klasėje vyko pamoka „Kaip užsidirbti“, mokiniai mokėsi parduoti ir pirkti prekes, skaičiavo grąžą. Vyko taupyklių gaminimas, taip pabrėžiant taupymo svarbą.

 

3a ir 3b klasių mokiniai kalbėjo apie kepėją ir jo keksiukų krautuvėlę (kepyklėlę). Mokinių komandos varžėsi, kuri pagamins daugiausia keksiukų.

 

Ugdymo karjerai užsiėmimo metu su ugdytiniais buvo aptarta, kad bendruomenė yra vieta, kurioje gyvena daug įvairius darbus dirbančių žmonių. Mokiniai susipažino su profesijų kortelėmis, perskaitė profesijų apibūdinimus, sužinojo, kokio išsilavinimo ir kokių įgūdžių reikia įvairiems darbams, suprato, ką reiškia būti geru darbuotoju. Susipažinę, aptarę, išanalizavę profesijų korteles, ugdytiniai jų ieškojo „Mano bendruomenė“ plakate.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas