Šaltibarščių iššūkis: antrokai virtuvėje

Kas vyko?
2a klasės mokiniai tapo tikrais virtuvės šefais! Pamokoje jie mokėsi gaminti skirtingus šaltibarščių variantus, kiekviena komanda kūrė savo unikalų receptą.

Ką mokiniai veikė?

Mokėsi skaityti ir suprasti maisto gaminimo receptus.
Gamino įvairius šaltibarščių variantus, eksperimentavo su ingredientais.
Tobulino matavimo įgūdžius – skysčių pylimas ir produktų svėrimas buvo tikras iššūkis.
Testavo bulvių skutimo ir daržovių pjaustymo įgūdžius.
Dirbo komandoje – bendravo, pasiskirstė darbus ir rūpinosi tvarka.
Rezultatas?

Atrinko geriausią skonį – mokiniai eksperimentavo ir vertino įvairius receptus.
Surengė degustaciją – ragavo ne tik savo, bet ir draugų sukurtus patiekalus.
Spėjo slaptąjį ingredientą – kūrybiškumas tikrai nustebino!
Kodėl tai svarbu?

Lavino kūrybiškumą – kiekvienas receptas buvo savitas.
Stiprino komandinį darbą – geriausi rezultatai pasiekiami bendradarbiaujant.
Mokė praktinių įgūdžių – nuo ingredientų matavimo iki saugaus peilio naudojimo.
Ši pamoka parodė, kad mokytis galima ne tik įdomiai, bet ir skaniai. Kas žino, gal tarp mokinių slepiasi būsimi virtuvės meistrai?

Autorius:
Jurgita Žukauskienė, Akvilė Brajytė

Nuotraukos:
Jurgita Žukauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas