Partnerių susitikimas Italijoje

2018.05.06-12 dienomis mokyklos 4 pedagogai: Ilona Virmauskienė, Ilona Ragažinskienė, Ilona Bušmaitė, Vida Plechavičienė dalyvavo trečiajame partnerių susitikime, kuris vyko Italijoje, Altamura mieste.

2018.05.06-07 dienomis susitikę partneriai aplankė 2 ͦCircolo Didattico Garibald mokyklą. Ten susipažino su Italijos švietimo sistema, klasių aplinkomis, pedagogais. Šios mokyklos mokytojai pristatė ugdymo programas, kurios skatina vaikus domėtis ne tik technologijomis bet ir ugdo visapusišką vaiko tobulėjimą. Buvo pristatytos matematikos skaičiavimo metodikos mažiausiesiems, pedagogų ir bendruomenės iniciatyva „Į mokyklą be kuprinių“ (dviejų  klasių mokiniai į  mokyklą vyksta be kuprinių), kurios tikslas – saugoti vaikų sveikatą, ugdymo pagrindas ne tik mokyti, bet ir ieškoti alternatyvos KAIP mokyti. Po pietų visi partneriai pristatė savo šalyse vaikų sukurtas istorijas / pasakojimus, parengtas knygas.

2018.05.08 dieną partneriai buvo labai gražiai sutikti mokykloje, vaikai atliko savo mokyklos himną, dainavo dainas, Mokyklos mokytojai apdovanojo partnerius savo sukurtais rankdarbiais, suvenyrais. Po pietų visi lankė seniausią miestą - Matera.

2018.05.09 dieną partneriai aplankė Casteros ir Nepolio miestus.

2018.05.10 dieną vyko mokinių veiklų stebėjimas, mokytojai pristatė savo darbo vaizdines priemones. Po pietų visi išvyko į teatrą, kur visus stebino gražus priėmimas ir vaikų koncertinis pasirodymas.

2018.05.11 dieną 2  ͦCircolo Didattico Garibaldmokykloje įvyko partnerių susirinkimas, kurio metu buvo aptartos tolimesnės veiklos:  

  • Parengti informatyvų klausimyną, įvertinant ar įgyvendinant projekto veiklas šalys pasiekė tikslus, klausimyną parengs Bulgarijos pedagogai.

  • Parengti pristatymą Pasaulinei aplinkosaugos dienai.
  • Pasirinkti su mokiniais vienos šalies tradicinį patiekalą ir jį pagaminti. 
  • Parengti stendą / vietą, kuriame atsispindėtų šalių partnerių kultūros bruožai (maistas, vėliavos, lankytinos vietos ir kt.)
  • Paskutinį projekto partnerių susitikimą surengti Bulgarijoje 2019.05.23-27 dienomis.

2018.05.12 dieną visi partneriai pilni įspūdžių išsiskirstė į savo gimtuosius namus.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas