Šiaulių „Saulės“ pradinė mokykla

Grūdinių produktų nauda

Lapkričio 21 dieną 1a ir 1b klasių mokiniai dalyvavo veiklose, skirtose aptarti veiksnius, turinčius įtakos žmogaus savijautai ir sveikatai. Pamokų metu buvo gilinamasi į sveikos mitybos piramidę ir jos pagrindą sudarančius grūdinius produktus, daržoves bei vaisius.
Mokiniai sužinojo, kad grūdiniai produktai yra maistingi ir nepakeičiami kasdienės mitybos komponentai, kuriuose gausu žmogaus organizmui reikalingų maistinių medžiagų: baltymų, angliavandenių, vitaminų ir skaidulų. Pamokos metu vaikai apžiūrėjo įvairius grūdus ir susipažino, kokie produktai gaminami iš kviečių, rugių, miežių, kukurūzų, grikių ir avižų.
Pirmokai taip pat aptarė sveikesnių pasirinkimų svarbą ir nusprendė dažniau rinktis viso grūdo produktus vietoje saldžių sausų pusryčių ar kepinių. Jie pažymėjo, kad valgant viso grūdo košes, pagardintas vaisiais ar sėklomis, sotumo ir energijos jausmas išlieka ilgiau, todėl lengviau susikaupti ir aktyviai dalyvauti pamokose.
Ši veikla prisidėjo prie mokinių sveikos gyvensenos kompetencijų ugdymo ir skatino sąmoningesnį požiūrį į kasdienę mitybą.

Autorius:
Felicija Jocienė

Nuotraukos:
Felicija Jocienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas